You are currently viewing Vendégünk a galántai Kodály Zoltán Daloskör

Vendégünk a galántai Kodály Zoltán Daloskör

  • Post author:

Egyesületünk 2015-ös Ünnepi Hangversenyén különleges vendég tisztel meg bennünket. A galántai Kodály Zoltán Daloskör 1956 őszén alakult, az énekkar első lépéseit maga Kodály Zoltán egyengette. Nevének viseléséhez hozzájárulását adta és élete végéig figyelemmel kísérte a kórus tevékenységét.

galantai-daloskor-01

A szlovákiai magyar kórusmozgalom központi fórumának, a Kodály Napoknak háromévente tartott rendezvényeinek mindegyikén részt vett. Józsa Mónika 1982-től vezeti az együttest. Széleskörű tevékenységét számos szakmai elismeréssel jutalmazták. A jelenlegi
repertoárban több-kevesebb kórusművel valamennyi stíluskorszak jelen van, de leginkább a XX. század magyar kórusirodalma. A Kodály Zoltán Daloskör tevékenysége alatt számos eredményes hazai fellépésen kívül külföldön is sikeresen képviselte Galánta városát (Magyarország, Németország, Románia, Csehország, Olaszország, Izrael, Franciaország).

A daloskör 2004 januárjától polgári társulásként működik, melynek célja világi és egyházi kórusművek magas szintű előadása, és a hazai, valamint külföldi kórusok közti kapcsolatok ápolása a lakosság kulturális fejlődésének érdekében. Az énekkar tevékenységét az utóbbi években több díjjal is jutalmazták.