Debreceni Nyugdíjas Egyesület Őszidők kórusának 2007. évi fellépéseiről

  • Post author:
Az 1992. évben alakult kórus 2007. évben is megemlékezett a „Magyar Kultúra Napja” alkalmából KÖLCSEY FERENCrõl, a „HIMNUSZ” költõjérõl (január 22). Az egyesület február 5-i közgyûlésén Kodály, Verdi, ír és olasz zenemûvekkel lépett fel az énekkar. Az énekkar minden évben meghívást kap a TERÁPIÁS HÁZ-ba. Március 1-én farsangi ünnepség alkalmából volt ott. Március 3-án volt Kabán az „ELSÕ DALOS TALÁLKOZÓ”, ahol az énekkarból szóló énekesek léptek fel nagy sikerrel. Még március hónapban az énekkar férfi tagjai ünnepelték a hölgyeket „NÕNAP” alkalmából, március 5-én. Március hónapban az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 159-es évfordulója alkalmából ünnepségen lépett fel a Belvárosi Közösségi Ház Pódium Termében az énekkar. Ugyancsak március 15-én Kossuth emléktábla (Debrecen, Miklós u. 55. szám alatt) koszorúzás és Kossuth nóták éneklése.
Az énekkarnak nagyon jó a kapcsolata a csapókerti „Pávakör”- rel. Április hónapban rendezték meg a „Városi Népzenei Találkozó”-t, amire meghívást kaptunk és részt vettünk. Április 27–28-án a Kárpát-medence magyar ajkú nyugdíjasainak II. Konferenciáján is fellépett az énekkar Beethoven, Liszt, Kodály, Verdi mûvekkel a vendégek nagy megelégedésére.
Minden évben az egyesületben megünnepeljük az „Anyák napját”, 2007-ben is ÉLMÉNYEK 10 ÉLMÉNYEK fellépett J. Brahms: Bölcsõdal, Anyák köszöntése, Ároni áldás c. mûvekkel.
Május 21-én tartotta az egyesület a „FÉRFIAK NAPJÁT”, és az énekkar hölgy tagjai itt léptek fel népdalokkal és Kodály mûvekkel. Június 28-án volt a Kossuth Laktanyában a „KATONADALOK Fesztiválja”, ahol az énekkar Kossuth, Kodály és katonadalokat adott elõ nagy-nagy sikerrel.
A nyári szünet utolsó napjaiban augusztus 26-án a Berekfürdõi Nemzetközi Országos Nyugdíjas Találkozó alkalmából lépett fel a kórus.
Szeptember 3-án az egyesületben ünnepeltük „Szent István” ünnepét. Az énekkar itt is fellépett.
Ugyancsak szeptember 20-án volt „Hajdúnánás II. Kórustalálkozója”.
Október 4-én Romániában lépett fel a kórus. Délelõtt Nagyszalontán, délután Nagyváradon. Hortobágyi népdalcsokor, Petõfi, J. Brahms, Ír, Verdi, Dona nobis pacem, Sing Halleluja zenemûveket énekelte a kórus. A közönség vastapssal jutalmazta a kórust.
Az „Idõsek Hete” alkalmából a Szociális Otthon Idõsek Házába kapott meghívást október 17 én. Tisztelettel tettünk eleget a meghívásnak.
November 8-án a „Terápiás Ház”-ban volt az énekkar. Mindig szeretettel és tisztelettel teszünk eleget a meghívásnak, örülünk, hogy örömet szereztünk beteg embereknek.
2007. évben még december 10-én Kodály Zoltán zeneszerzõ születésének 125. évfordulóján az énekkar Kodály mûveket fog elõadni a Mûvelõdési Ház Pódium Termében.
December 17-én az egyesületben Karácsonyi ünnepség lesz, az énekkar egyházi és klasszikus mûveket ad elõ.
December 31-én Petõfi Sándor születésének 184. évfordulója alkalmából a Batthyány u. 11/c. alatt koszorúzás lesz, az énekkar Petõfi Sándor megzenésített mûveibõ1 fog énekelni.
Az énekkart ERDEI GYÖRGYNÉ karnagyasszony vezeti. Az énekkar repertoárja: népdalok, Kodály, Bárdos, klasszikusok (G.H. Mandel, Beethoven, Verdi, E. Gebhardi, Pilip Hages, W.A. Mozart, J. Brahms, H. Purcell).
Szomorú szívvel adjuk meg a végtisztességet, ha közülünk valaki eltávozik az élõk soraiból, vagy ha megkérik az énekkart, hogy énekeljen a búcsúztatón.